Számítógép vezérlésű berendezések tervezése építőipari alkalmazásokhoz

VEKOP-2.1.7-15-2016-00197

A GRAYMIX HINGÁRIA Kft. Dunaharaszti településen egy komplex K+F projekt keretében 117,62 millió forint költségű komplex fejlesztést valósít meg. A fejlesztés keretében számítógép vezérlésű berendezéseket fejlesztenek építőipari alkalmazásokhoz. A projekt munkabér, eszközbeszerzést, kiállításokon történő megjelenést, marketing költségeket és a prototípusok megépítésének költségeit tartalmazza. A beruházás befejezési ideje 2020. szeptemberében várható. A projekt befejezését követően az építőiparban használt speciális berendezések prototípusainak elkészítése és gyártása indul. A beruházás befejezését követően néhány fős munkahelyteremtés is várható.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 57,788 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A fejlesztés eredményeként árbevétel növekményre számítanak, melyből export is realizálható.

Kedvezményezett neve: Graymix Hungária Kft.

Projekt címe: Számítógép vezérlésű berendezések tervezése építőipari alkalmazásokhoz

A szerződött támogatás összege: 57 788 557 Ft

A támogatás mértéke: 49,13%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.09.30

A projekt tartalmának bemutatása: A jelenleg alkalmazott, ill. használt technológiák csak részben és költségesen oldották meg a helyszíni habvágási és színező paszta adagolás, keverési feladatokat relatíve nagy élőmunka ráfordítással, amely magas szakértelmet is kívánt és gyakran nem a kíván eredményt hozták. Ezzel szemben az általunk kínált megoldások költsége alacsony az alapanyag mérsékelt ára, a könnyű feldolgozhatósága CNC technológiával való formálhatósága miatt, amellyel egyedi darabok is elkészíthetőek. Míg a hagyományos technológiánál sablonokra van szükség az általunk fejlesztett megoldásoknál a tervezőasztalon elképzelt forma szinte azonnal gyártásba kerülhet, ahol minimális élőmunka igény mellett a számítógép segítségével végezhető a formázás.

A projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.7-15-2016-00197

További információ kérhető:

Patály Attila, ügyvezető
Elérhetőség: +36-24-531-003
e-mail cím: pataly.attila@graymix.hu